24 Challenge


24 Challenge

Vierentwintig uur doorbrengen op school voor het goede doel.

Op 12 april a.s. is het weer tijd voor een inmiddels traditionele activiteit: de 24-Challenge. Een lesmarathon waarbij bovenbouwleerlingen (vanaf klas 4) vierentwintig uur lang uitdagende activiteiten voor het goede doel volgen. Het goede doel van dit schooljaar is Kika (kinderen kankervrij). Om deel te mogen nemen moeten de leerlingen minimaal € 50,- aan sponsorgeld inbrengen. Het opgebrachte sponsorgeld gaat voor de volle 100% naar Kika. Dankzij verschillende sponsoren is het mogelijk om de gehele vierentwintig uur door te brengen met voldoende eten, drinken en ander lekkers.

Op 12 april om 7:00 uur wordt het startschot gegeven met een gezamenlijk ontbijt. 
 

Daarna volgen de leerlingen het reguliere lesrooster met de vakken die ze gewend zijn. Nadat de ‘normale’ schooldag voorbij is, begint de echte uitdaging. Er worden challenges uitgevoerd en bijzondere lessen gevolgd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan escaperooms, vuur maken, een heus casino en ochtendgymnastiek. De leerlingen strijden tegen en met elkaar in een soort competitie. Er staat dus een heleboel op de planning voor de deelnemers en docenten. De volgende ochtend, 13 april om 7:00 uur wordt de lesmarathon weer afgesloten, met hopelijk een mooie gift voor Kika.

Er is echter nog wel een klein obstakel voor de ‘telefoonfreaks’, want de zo geliefde telefoon moet deze dag ingeleverd worden. De leerlingen krijgen er een houten versie voor terug, die ze zelf versieren. De focus ligt op deze manier echt op het bewust bezig zijn met de actie voor het goede doel. Zou u ook wel een steentje bij willen dragen? Donaties zijn van harte welkom! Vragen? Neem dan contact op met Kristel van Schaik sck@ostrealyceum.nl.

« ga terug