Van de afdelingsleiding


Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. Voor de eindexamenkandidaten nadert het einde van het schooljaar. De leerlingen uit bb/kb 4 hebben vorige week hun middelbare schooltijd afgesloten met een traditionele stuntdag en zijn deze week begonnen met hun digitale examens. Vanaf 16 april hebben zij nog de praktijkexamens D&P.

Ook voor de leerlingen uit de overige eindexamenklassen begint het spannend te worden, want de eindexamens komen steeds dichterbij. De laatste toetsweek is achter de rug, alleen de inhaaltoetsen en de herkansingen moeten nog gemaakt worden. Op verschillende afdelingen vindt nog een examentrainingsperiode plaats waarin leerlingen nog de laatste puntjes op de i kunnen zetten en kunnen oefenen in een echte examensituatie. En dan zijn de examens van 14 mei t/m 29 mei. De uitslag horen we op 13 juni.

Binnenkort staan er een paar grote activiteiten op stapel: het Ostrea Stage Event en de 24 Challenge. Over beide activiteiten leest u meer in deze nieuwsbrief.

En natuurlijk zijn er in deze periode altijd weer de schoolreisjes en excursies. Van veel activiteiten die op school plaatsvinden, kunt u de foto’s terugzien op het Instagramaccount van onze school. De moeite waard als u een indruk wilt krijgen van wat er allemaal georganiseerd wordt op onze school.

Ook wordt voorzichtig een begin gemaakt met het nieuwe schooljaar. Veel groep 8 leerlingen kozen het Ostrea Lyceum als vervolgschool. De aanmeldingen worden verwerkt zodat we hen in augustus kunnen verwelkomen als nieuwe leerlingen.

Tenslotte zijn veel collega’s al druk met de op handen zijnde reallocatie. Verhuisdozen worden, voor zover mogelijk, al ingepakt en hier en daar worden kleine verbouwingen gepland om alles in het nieuwe jaar meteen goed van start te kunnen laten gaan.

We wensen alle leerlingen en docenten veel succes met het trekken van de eindspurt richting examens of jaarovergang!
 

« ga terug